tiistai 15. helmikuuta 2011

Tekniikan ihmemaailma vs iskä


Oletko koskaan hakannut autoa tai tietokonetta turhautuneena tietämättä mikä sitä vaivaa? Onko töpseli lähtenyt koskaan irti piuhasta niin, että johdot ovat vain paikoillaan? Vuotaako kraana liitoskohdasta ja katsot vain avuttomana vierestä? Kuulostaako tutulta?

Itse kuulun melkein täysin tähän ryhmään, sillä poikkeuksella että olen ammatiltani datanomi ja tietokonepuolen hommat sujuvat tiettyyn pisteeseen asti ja johdotuksia osaan laittaa töpseleihin.

Ollessani pieni ihastelin aina isääni, miten hän osasi korjata rikkimenneen pyörän tai vääntyneen lelun takaisin paikoilleen. Nyt ollessa nuori aikuinen ihailen edelleen miten voin yhä sanoa "Iskä hei tää ei toimi ja mä en osaa" ja iskä osaa korjata. En ole vielä tähän mennessä keksinyt mitä isä ei olisi osannut korjata tai rempata uusiksi.

Mielikuvituksessani haaveilen olevani usein yhtä tietäväinen ja taidokas kuin hän, mutta toistaiseksi olen vain kaukana siitä. Ei se sinänsä haittaa, inhottaa vain tilanteen ollessa päällä seistä peukalot keskellä kämmentä ja katsoa kun muut osaavat ja yrittää ehkä hieman kurkkia olkapäiden välistä mitä tapahtuu. Ehkä olen vanhempana yhtä fiksu kuin hän.

Tämä tuli mieleeni päivällä, kun olin lähdössä veljen kanssa käymään kaupassa ja auto ei suostunut toimimaan. Ihmeteltiin siinä jonkun aikaa ja mitäpä muutakaan kuin soitto iskälle :) Ja isi hoitaa.

Töissä oli tänään niitä päiviä, kun olisi halunnut vain heittää hanskat tiskiin. Mieli tuntui olevan ihan muualla tai aivot täynnä kaurapuuroa, joka esti tiedonkulkemisen ja näin ollen sähläsin oikein kunnolla. Kaupasta yritin metsästää matta-ruskeaa luomiväriä kulmakarvoja varten. Miten vaikeaa voi olla löytää, paikoista joista katsoin oli molemmista loppu :D

Posti toi tänään mukanaan Joe Blascon meikkivoiteen ja highliterin (...mikä se on suomeks? pätkii...) Odotan innolla, että pääsen testaamaan. Kaverini pitää juhlat viikonloppuna, jonka aiheena on porno. Ajattelin kokeilla xtrapinkkiä luomiväriä kera jonkun muun kanssa toteutuksen alla vähän vielä.

Flunssaa vastaan taistelen myös sinnikkäästi, mukaan tarttui kaupasta 6 askia mynthoneita kurkkua varten. Täältä pesee flunssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti